Novi Sad
10.06.2011.
13:00 > 08:41
Živko Grozdanić je podneo neopozivu ostavku na mesto direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.
  • Vesnik

    11.06.2011 18:56
    Neka visi Pedro
    Hocemo Kopicla za direktora! Ziveo Dinkic!
  • Marija

    11.06.2011 18:43
    Mora da je neka šala ovo sa brojem posetilaca.
  • zivela kultura

    11.06.2011 15:35
    Ne mogu da izdrzim a da ne kazem... napravite poredjenje izmedju obe institucije, i cinjenica je da je Muzej savremene daleko produktivniji. Podvucite crtu pa vidite koliko projekata su dobili u poslednje vreme, pa Bijenale, pa Unicredit nagrada 150.000,00eura.... Bogami, pred Gerinim naslednikom ce biti veliki izazovi. Svaka mu cast! Napravio je razultate koje ce tesko biti prevazici. A broj posetilaca i zvucnih imena moze da bude samo deo maste Muzeja Vojvodine koji vecno ima iste postavke...
  • Marija

    11.06.2011 14:16
    Ispravka: Muzej savremene umetnosti Vojvodine jeste podstanar, ali ne Muzeja revolucije koji odavno više ne postoji, već Muzeja Vojvodine i to takav podstanar koji u nedostatku prostora isti tuđ prostor izdaje privatnoj firmi, dok Muzej Vojvodine nema gde da drži muzejsku građu u svojoj, još uvek, sopstvenoj zgradi. Uprkos svim pritiscima, upravni odbor MV se tri puta izjašnjavao o istoj stvari i tri puta odbio da preda zgradu MSUV (kojem, fakat, treba adekvatan prostor), a onda je stigao novi upravni odbor sa predsednicom koja opet stavlja na dnevni red istu stvar! A direktor je bio sjajan - razbio Muzeju Vojvodine eksponate, itd, itd. Naravno, o njegovim skandalima niko nikad nije pisao.. O broju posetiocma MSUV ne bih trošila reči...
  • Konzument kulture

    10.06.2011 17:06
    Misljenje
    Kada vidimo da neko u ova smutna vremena gubi bitku sa administracijom i politikom,odmah pomislimo kako bi bilo dobro da se taj skloni jer
    JA cu to bolje obavljati.
    Nije gospodo bas tako,pare muzej ne dobija bar u meri koja je naj neophodnija, u tim uslovima ko
    god da je direktor ne mocan je da realizuje dobre
    i napredne ideje, te mozda zato ispliva po neka provincijska nit.Pomozimo da na celo ovakvih ustanova dolaze ljudi po konkursu, a ne po politickoj ili kumovskoj osnovi i bice rezultata.
    Sto se ovog muzeja tice CANAK je bacio oko na njega a vec je postavio VD u Muzej Vojvodine.
    Potrebno je samo pratiti "di ce" novci.Nekako mi je jadan u svemu ovome G.Djuric.
  • vegan

    10.06.2011 13:51
    Lepota osrednjosti
    Ne znam zasto toliko kukanja, pa umetnik je dobar sa svim partijskim kartelima u gradu i pokrajini, licno je obecavao pare drugima, znamo se mi svi odavno. Bolje najzad istrazite nevidjeni lopovluk koji partijski drugovi i ini prijatelji obavljaju preko budzeta kulture, i to bez ikakve kontrole. U jednom se svakako slazem sa gospodinom: kultura Vojvodine je folkloraska, provincijalna i naravno, nesavremena. Ali, svi opet znamo zasto je tako, pa poznajemo se vrlo dobro, ovo je mali grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna